Dobberdagje
Een bezoek aan Jordanië is niet compleet zonder een zwemervaring in de Dode Zee. We hadden vandaag dan ook ons dobberdagje.
Beginnen bij het begin. Tegen tien uur werd onze huurauto bij het hotel afgeleverd. We zijn de komende dagen te herkennen aan een rode Kia. Frank reed in het drukke verkeer van Amman als een echte pro, het claxonneren ging hem hierbij prima af.
Eenmaal buiten Amman was het stil op straat. Rijden op de Jordan Valley Higway voelde als rijden in het decor van een Star Wars film. Desolaat, dor, bergen in de verte en veel zand.
We hadden het advies gekregen een day pass te nemen bij één van de vele resorts. Onze keuze (deels gebaseerd op de prijs) was gevallen op het Grand East Hotel Resort& Spa, 25 JD pp.
De Dode Zee loopt leeg en dat was te merken. Het water zakt ieder jaar ongeveer anderhalve meter. Los van de ecologische gevolgen betekende het voor ons dat we een stevige tippel moesten maken om bij een klein strandje te komen. Geen luxe van het resort, de ligbedden hadden hun beste tijd gekend en waren ronduit vies. Maar enfin daar kwamen we niet voor. De zee riep. Zwemschoenen zijn handig om het water in te gaan, stenen in alle groottes maakten het niet eenvoudig maar eenmaal die barrière genomen krijg je waar je voor komt, dobberen in het zoute water. Meer dan dobberen lukte trouwens niet. Zwemmen in dit zoute water gaat echt niet. Uit het water direct onder de douche om al het zout af te spoelen, en terug naar onze ligbedden.
Met een gevoelstemperatuur van 38 graden hebben we de zee na een uurtje gelaten voor wat het was, een unieke ervaring.
We mochten voor de inkomprijs aanschuiven voor het lunchbuffet waarbij we de roze bloemkool hebben gelaten voor wat het was en de zoetigheden heerlijk waren.
Terug naar de verkeersdrukte van Amman, Sara bij haar appartement afgezet en de auto voor het hotel kunnen parkeren De zon is onder, we gaan straks nog een hapje eten en morgen trekken we de bergen in.
We hadden nog maar eens een fijne dag.
Liefs Jeannette
Mooie verhalen om te lezen. Geniet van jullie uitstapjes samen met Sara. ! Veel plezier!
كان يوماً حاراً آخر بالنسبة لي تحت أشعة الشمس. آمل أن أستظل غداً بمزيد من الظل.