frank-jeannette-in-jordanie.reismee.nl

Woestijn

Moe maar voldaan zijn we terug in Amman na een tweedaagse trip naar Wadi Rum. Het was een onvergetelijke belevenis.

Na uren over de Dessert Highway te hebben gereden met af en toe een kleine nederzetting en weinig verkeer kwamen we bij de meeting point aan. Per jeep naar ons Camp. We hadden eerder al een upgrade gekregen. Bekertje water en meteen zaken doen. De teller liep snel op, tour om sterren te zien, tour bij zonsopgang, eten in bedoeinenstijl…

Het is nu ook niet dat we regelmatig in Wadi Rum komen dus een heel pakket geboekt en betaald.

We hadden geluk met onze overnachtingsbol met uitzicht over de woestijn en rotsgebergte. Genieten van een mooie zonsondergang en vervolgens naar de hoofdtent om 'kip uit de grond' te eten. De kip met aardappelen, groeten en rijst verdwijnt voor een aantal uren onder zand op kolen om daarna met veel show opgegraven en geserveerd te worden. Het smaakte.

Na het eten op weg naar de sterren. Het was mooi, en magisch. Met een kopje thee de Melkweg zien, een mens zou voor minder ver rijden. Moe en met veel indrukken terug naar onze bol om vervolgens om half zes al weer op te staan voor de zonsopgang en een tour in een jeep door de woestijn.

Het was even een klim om in de achterbak van de jeep te geraken, ik ben blij dat het me gelukt is. We hebben met zijn drietjes genoten. De foto’s geven hoop ik een kleine indruk.

Om kwart over negen werden we bij onze auto gedropt en kon de 4 uur durende terugtocht naar Amman starten.

Het zijn al drukke dagen geweest. De rest van vandaag nemen we rust.

Morgen hebben we de huurauto nog, er staan nog enkele uitstappen op het programma.

Liefs Jeannette

Walter